joi, 31 octombrie 2013

Cura de Slabire 5:2Salut, o noua cura de slabire, denumită simplu "dieta 5:2", a cucerit din ce în ce mai mulţi adepţi înintreaga lume  pentru că îi lasă pe oameni să mănânce orice vor, însă doar cinci zile din şapte.

Multi sunt sceptici si ar spune ca nu exista o asa dieta, ei bine odata ce ai dovada n-ai cum sa spui ca nu se poate. Dieta testata si aprobata de mine, medic nutritionist dupa ce a fost testata pe pacienti voluntari timp de 4 saptamani.

Initial, aceasta dieta a fost concepută de jurnalistul medical Michael Mosley şi de jurnalistul Mimi Spencer şi îi lasă pe cei care o urmează să mănânce orice vor şi cât vor timp de cinci zile, dar să nu depăşească mai mult de 600 calorii pe zi în următoarele doua, ceea ce nu este foarte greu daca te straduiesti indeajuns.

Michael Mosley susţine că această dietă se bazează pe studiile unor cercetători britanici şi americani care au ajuns la concluzia că posturile intermitente îi ajută pe oameni să piardă mai multe grăsimi, sporesc sensibilitatea insulinei şi diminuează colesterolul, ceea ce duce şi la o scădere a riscului de îmbolnăviri cardiovasculare şi de diabet.

Cele două zile de post din cadrul Dietei 5:2 presupun hrană care să nu depăşească limita superioară de 600 de calorii pe zi - aproximativ un sfert din volumul de calorii de care are nevoie un adult sănătos. Meniul de "post" al unei persoane care ţine acest regim poate arăta în felul următor: două ouă fierte la micul dejun, grătar de pui şi salată verde la prânz şi peşte cu tăiţei din orez la cină, fără a bea altceva în afară de apă, cafea neagră (fără zahăr sau lapte) sau ceai. 
 Michael Mosley susţine că succesul acestei diete se bazează pe faptul că este foarte atractivă din punct de vedere psihologic (pentru că oamenii pot să postească mai uşor 2 zile dacă ştiu că apoi vor reveni timp de cinci zile la meniul lor obişnuit) şi conduce la o pierdere treptată şi constantă în greutate - cu o medie săptămânală de 0,46 kilograme pentru femei şi uşor mai mult pentru bărbaţi.

Si are dreptate, este mai usor din punct de vedere psihologic, fapt confirmat de pacientii mei, care au fost placut impresionati dupa cele 4 saptamani de dieta in care au slabit aproximativ 3kg.

De retinut este ca am incercat acest experiment, pe cei care nu puteau tine o dieta normala, ei lucrand intr-un mediu alimentar, inconjurati de mancare, sau cei care din cauza obezitatii si a marimii stomacului lor, organismul le "spunea" incontinuu ca le este foame.

Daca ai intrebari, nu ezita sa folosesti formularul de mai jos, numai bine si slabire usoara iti doresc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu