joi, 10 octombrie 2013

Dieta Dukan | Reteta Slabit Dukan

Salut,

Cum am promis in articolul trecut, o sa ne petrecem ceva articole vorbind despre Dieta Dukan sau reteta de slabit dukan cum le place unora sa o numeasca.

In articolul precedent Dieta Dukan | Reteta Dukan am vorbit la general, a fost mai degraba o introducere in lumea retetelor dukan, si ce inseamna ele.
Astazi o sa intram in paine cum se spune si o sa-ti spun exact ce inseamna si ce face aceasta reteta, astfel incant tu sa te poti pregati pentru reteta dukan si sa o duci pana la capat cu bine.

Ce este Reteta Dukan?

Seama foarte mult cu regimul Atkins, daca ai auzit de el si asta deoarece si dieta lui Pierre Dukan pune accentul pe consumul de proteine.

In primul rand, dieta Dukan este impartita in patru faze.

 Prima faza (faza de atac cum o numeste doctorul dukan) dureaza pana la 10 zile si este faza in care se pierd primele kilograme. Meniul va cuprinde carne slaba de pui, peste, branzeturi degresate, lactate (dar fara unt), fructe de mare.
Atentie !  Sunt interzisi carbohidratii, iar ca bauturi se pot consuma apa, ceaiul si cafeaua. Fara sucuri asadar, nici macar cele din fructe proaspete. 

Daca doresti sa slabesti eficient folosind aceasta minunatat reteta de slabit dukan, tine-te de treaba si fa intocmai cum te indrum.



A doua faza a dietei de slabit dukan (faza de incrucisare cum este numita) este cea in care, pe langa alimentele de la faza unu, se introduc si legumele. Totusi, nu orice fel de legume pot fi consumate. Se vor evita cartofii, fasolea, mazarea si se va pune accentul pe salata proaspata, rosii, castraveti, ardei, ciuperci etc. Aceasta faza va dura pana cand kilogramele nedorite vor disparea in mare proportie. Poate fi tinuta chiar si doua-trei saptamani.

Dupa cum vezi, nu este o dieta grea, iti permite sa mananci multe lucruri, intradevar iti si restrictioneaza unele, dar cura de slabire dukan este foarte libertina, se bazeaza pe anumiti factori calorii etc, nu-ti fa griji ca unu sau mai multe alimente care sunt acceptate stii tu ca nu sunt ok daca vrei sa slabesti, acest regim este atent calculat si are un succes imens in lume, asadar tie iti ramane doar sa il respecti.

 Faza a treia a dietei Dukan ( sau faza de consolidare) este aceea in care se incearca trecerea sau revenirea la o dieta normala. Se pot reintroduce carbohidratii, dar treptat, mai ales daca faza doi a durat mai mult de doua saptamani. Mesele trebuie sa fie echilibrate, iar excesele de orice fel, evitate.Asadar fii cu bagare de seama.

Cea de-a patra faza a dietei Dukan, si ultima (faza de stabilizare), este cea care va dura toata viata sau, mai bine spus cat vrei tu sa te mentii, pe ale carei principii alimentare te vei baza de acum inainte. Vei continua sa mananci normal, dar tinand cont de doua mici reguli - o zi pe saptamana va fi destinata numai consumului de proteine, iar zilnic, cel mai bine la micul dejun, va trebui sa iei o lingurita de tarate sau fulgi de ovaz. Acestia pot fi consumati cu iaurt, lapte ori chiar simplii.

Bineinteles oricat de libertina ar fi aceasta reteta de slabit dukan are si partile ei negative.
Asa ca data viitoare o sa vorbim despre ce e bine si ce nu in aceasta reteta, pentru ca desi e super cautata si incercata au fost oameni care au avut de suferit de pe urma ei, eu o sa incerc sa te feresc de greselile altora.

Pana data viitoare slabire usoara iti doresc iar daca ai intrebari, nu ezita sa-mi lasi un comentariu mai jos, voi raspunde cat mai la subiect posibil.

Numai Bine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu