luni, 5 noiembrie 2012

4 reguli pentru a slabi repede mancand


 Salut,

Citeam acum titlul si ma gandeam, "lumea o sa ma creada nebun, cum pot sa le spun ca o sa slabeasca mancand", e ca si cum ai spune, ma duc sa-mi prajesc niste cartofi prajiti!

Revenind la ale noastre.Inainte de toate trebuie sa tinem cont si de cateva regului, pentru a fi siguri ca o sa slabim 100% sigur!

 Marimea unei portii de mancare :

Un lucru foarte important pe care trebuie să-l cunoști este mărimea unei porții normale, cât e-n regulă să mănânci în mod normal.
Am observat că se vorbește des despre porții normale în diete, dar adesea se omite explicarea clară a ceea ce înseamnă cu adevărat o porție.
De pildă, o porție normală de pește sau de carne ar trebui să fie egală cu mărimea unui… pachet de cărți de joc.
O porție normală din orice altceva mănânci tu ar trebui să încapă în mâna ta.  Teoretic, ar trebui să poți cuprinde porția cu palma.
Și, cel mai important aspect, când te simți sătulă, plină… oprește-te! Nu te forța să mănânci tot ce a mai rămas pe masă.
Ascultă-ți corpul și-ai să știi când să te opreștiacest lucru este foarte important!

Mananca pana la 6 mese pe zi :

Mănâncă 6 mese mai mici pe zi în loc de 3 mese mari și late.
Cu cât mănânci mai des, cu atât mai puțin vei simți senzația de foame înainte meselor mari. Prin urmare, dacă mănânci puțin, dar mai des, nu vei fi tentată să te umpli când pui mâna pe mâncare.

Dacă programul nu îți permite chiar 6 mese, atunci e-n regulă și cu 5 mese pe zi. Așa, între cele 3 mese principale, vei ciuguli câte ceva și foamea nu o să-ți mai dea târcoale. Câteva ouă fierte, o bucățică de piept de pui sau o salată – iată câteva exemple numai bune de pus în practică. Sau, dacă te preferi un iaurt sau fructe, asigură-te că le consumi după salată sau după gustarea care conține cele mai multe proteine.

Mananca Incet dar sigur :

Organismul nostru nu înregistrează instant când suntem sătui. El are nevoie de aproximativ 15 – 30 de minute până când decide dacă este sătul, plin.
Mâncând încet te asiguri că nu te umpli cu mâncare chiar fără să vrei.
De asemenea, saliva conține câteva enzime care acționează asupra mâncării în timp ce mestecăm ajutând la crearea bolului alimentar. Deci, cu cât mesteci mai încet, cu atât mai mulți nutrienți va extrage organismul nostru din mâncarea consumată.
Încearcă să mesteci fiecare înghițitură cam de 7 – 10 ori înainte să o înghiți cu adevărat. Observi diferența? Nu numai că te simți plină mai rapid, dar vei avea parte de o digestie mai bună și, în câteva săptămâni, o sănătate mai solidă.

SI desigur DESERTUL :

O greșeală pe care o văd  făcându-se adesea este să mănânci doar desertul, fără o gustare normală înaintea lui.
secretul: când mănânci ceva dulce, zahărul din sânge o ia razna crescând vertiginos… iar efectul e că organismul va stoca grăsime indiferent de ce anume mănânci după.
Dar, dacă înainte de desert, mănânci o masă normală (carbohidrați complecși, legume și proteine), nivelul zahărului din sânge va crește încet, fără să creeze probleme și fără să stimuleze organismul să stocheze grăsime.

Lasă-mi într-un comentariu opinia ta despre regulilea acestea 4: ți se par greu de pus în practică? TU le practicai deja? Crezi că vor avea efect asupra greutății tale?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu