marți, 10 decembrie 2013

Cura de Slabire Iarna [Sezonul Rece]


Salut,

Ca tot au dat si primii fulgi, poate te intrebi ce cura de slabire poti tine iarna sau in sezonul rece cum spune si titlul; mai jos iti propun o cura de slabire de iarna testata de'a lungul anilor cu rezultate foarte bune.

Cu totii stim ca frigul reprezinta un stres important pentru organismul nostru care reactioneaza prin declansarea poftelor pentru mancaruri foarte calorice: carne, preparate grase sau prajite, cresterea poftei de mancare etc.
Pentru a evita luarea in greutate pe timp de iarna va propunem o dieta care sa va echilibreze metabolismul fara insa a va permite excese.

Cura de slabire in anotimpul rece

Este o dieta care va permite sa alegeti din alimentele dorite ceea ce va place, dar respectand cateva conditii de mai jos:
  • Aveti voie maxim doua preparate cu carne pe zi;
  • Nu mancati mai mult de un fel de mancare la o masa. De exemplu la pranz consumati doar felul doi, sariti peste antreu, supa si desert. Sau numai supa/ciorba, sarind peste restul felurilor de mancare.
  • Consumati numai apa si bauturi calde preparate de dumneavoastra: ceaiuri, limonade fierbinti, suc de mere fierbinte, lapte cald etc.
  • Nu sariti peste nicio masa din zi din cele prezentate mai jos.
  • Nu consumati niciun preparat prajit;
  • Carnea o puteti combina doar cu legume, exceptand cartoful, orezul, pastele;
  • Cartoful, orezul si pastele le puteti combina cu cereale sau legume;
  • Fructele se consuma in masa separata, de preferat sa constituie cele doua gustari din zi;
  • Inainte de fiecare masa beti un pahar cu apa;
  • nu consumati mai mult de o felie de paine la masa, indicat este sa mancati complet fara paine.
Ce iti recomand sa mananci 

Este indicat sa consumati zilnic o portie de carne, aceasta nu trebuie sa depaseasca volumul unei palme. Puteti alege carne de pui, peste sau curcan. Masa de carne o puteti consuma la masa de pranz ca friptura la gratar cu aburi sau cuptor ori preparata cu alte alimente in garnituri, supa de perisoare etc. Masa cu carne este indicata la pranz sau seara.

O masa lichida pe zi


Este indicat ca zilnic sa consumati cel putin o masa lichida, de preferabil calda. Puteti consuma dimineata ca mic dejun un bol de cereale cu lapte cald si/sau la pranz sau la cina un bol de supa/ciorba.

Cele trei mese pe zi


Cele trei mese principale pe zi nu trebuie evitate, sunt considerate obligatorii daca doriti un echilibru metabolic care sa va ajute si in privinta siluetei. Micul dejun poate fi considerat si prima masa din zi, chiar daca se intampla sa va treziti mai tarziu. Micul dejun nu trebuie sa contina alimente acide.

Cele doua gustari


Intre micul dejun si pranz, apoi intre masa de pranz si cina puteti lua cate o gustare. Gustarea poate consta in fructe proaspete sau in legume, un iaurt, branza cu legume.

Ce tip de alimente nu este indicat sa consumati:

  • zahar. Folositi mierea ca inlocuitor;
  • preparate prajite;
  • foietaje;
  • unt, margarina hidrogenata, uleiuri in exces. Atentie, nu folositi mai mult de doua linguri de ulei la o ancare fara carne. La un preparat cu carne nu veti folosi deloc ulei. La salata se pune maxim o lingura de ulei.
  • "amidonoase" cu carne - acestea le veti consuma doar cu legume;
  • banzeturi combinate cu ou, carne sau "amidonoase" ori cereale (de exemplu rulada de cascaval cu pui). Branzeturile se combina doar cu legume (de exemplu salata cu branza);
  • nu consumati deloc sucuri din comert.
  • nu consumati mai mult de doua cesti de cafea pe zi si doua cesti de ceai pe zi. indicat este ca 80% din lichidele consumate intr-o zi sa fie reprezentate de apa;


Daca ai intrebari nu ezita sa folosesti formularul de mai jos.Numai bine iti doresc si slabire usoara.

5 comentarii:

  1. As dori si eu sa slabesc...am 1,69, 75 de kg si 19 ani...mi-as dori sa ajung macar la 60 de kg...dar sunt putin dependenta de dulciuri si imi pierd ambitia daca nu slabesc destul de rapid...aveti vreo recomandare pentru mine? vreo dieta rapida pe care as putea sa o incerc? Cam intr-o luna as vrea sa slabesc 15 kg...sau o luna si ceva....intentionez sa ma apuc si de sport o data cu inceperea dietei. as aprecia mult daca m ati putea ajuta...Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,

    Ce doresti tu e putin extrem , mai ales ca esti "putin dependenta" si de dulciuri, insa daca esti sigura ca vrei sa slabesti atunci am scris un program mai sever pentru astfel de cazuri, te rog sa urmaresti link-ul si sa incerci : http://dieta-slabit-rapid.blogspot.ro/2013/10/dieta-slabit-rapid-1-kg-pe-zi.html

    Ai grija mare insa, este o dieta mai extrema, combinata cu ceva sport o sa de'a rezultate imediate, dar daca observi schimbari majore in starea ta de sanatate, consulta medicul pentru ca aceste schimbari bruste sa nu ti afecteze organismul. Numai bine si slabire usoara iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,as dori as slabesc si eu pt in eveniment am la dispozitie 25zile, macar 5kg,am 1.52 si am 53kg'CE dieta imi recomandati dar sa sea roade

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna,as dori as slabesc si eu pt in eveniment am la dispozitie 25zile, macar 5kg,am 1.52 si am 53kg'CE dieta imi recomandati dar sa sea roade

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,

    Ceea ce iti doresti tu este chiar foarte usor realizabil. AI destule zile la dispozitie si putine kg de pierdut.

    Iti recomand cu caldura aceasta dieta de slabit care sigur va da roade si in cazul tau ca si in alte mii de cazuri : http://dieta-slabit-rapid.blogspot.ro/2013/12/slabesti-usor-7-kg-in-3-saptamani.html

    Numai Bine si Slabire Usoara.

    RăspundețiȘtergere