Alimentele care pot fi
mancate aproape zilnic trebuie sa fie bogate in fibre, nutrienti si
vitamine. De aceea este indicat sa optezi pentru salate de legume,
fructe proaspete, cartofi, orez salbatic, cereale integrale, paste, ulei
de masline, paine si legume crude.
De la micul dejun nu trebuie
sa lipseasca niciodata fructele de sezon si cafeaua alaturi de o felie
de paine cu miere si putina branza dulce. In anotimpul rece poti consuma
citrice sau o salata de fructe fara frisca sau alte siropuri.
Masa de pranz poate consta in peste sau carne de pui cu legume fierte sau salata.
Alimentele care pot fi mancate de cateva ori pe saptamana sunt cele
lactate (branza, iaurt, parmesan, smantana slaba in grasimi), fasole
boabe, peste, carne de pui, fructe de mare (midii, calamari, creveti,
homari, languste, caracatita, crabi, scoici), nuci, migdale, alune,
fistic, caju si alune de padure.
Lactatele pot fi consumate la
micul dejun, iar pestele si carnea de pui trebuie gatite pe gratar, la
aburi sau in putin ulei de masline.
Insa fii atent cat de mult "incerci" din aceste alimente.
3. Fii moderat.
Alimentele consumate destul de rar, chiar si o data la doua saptamani,
sunt produsele de patiserie, untul, carnea de porc si de vita,
mezelurile si ciocolata neagra.
Sfat: evita carnea grasa, dulciurile, produsele tip fast food sau alimentele prajite in mult ulei.
4. Sfaturi in ceea ce priveste dieta mediteraneana
- consuma zilnic o cantitate mare de legume si fructe: salata verde, spanac, morcovi, ardei, rosii, mere, avocado, citrice;
- foloseste ulei de masline extravirgin ca dressing pentru salate sau in mancaruri;
- consuma saptamanal somon sau ton (acestea contin grasimi monosaturate, benefice pentru sanatatea inimii);
- este indicat ca la pranz si cina sa consumi alimente usoare, precum carne de pui cu legume fierte sau rosii cu branza feta;
- nu combina niciodata carnea cu pastele sau amidonul cu proteinele;
- incearca sa mananci zilnic pana in 1600 de calorii;
- condimenteaza mancarea cu oregano, busuioc proaspat, chimen, patrunjel, rozmarin, coriandru sau ardei iute;
- nu mai manca nimic dupa ora 19;
- gustarile dintre mese pot consta in cateva fructe sau o salata de cruditati.
Speram ca am trecut prin mai toate aspectele acestei diete. Daca ai intrebari nu ezita sa folosesti formularul de mai jos.
Numai Bine iti dorim si slabire usoara.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu