luni, 11 noiembrie 2013

Dieta de slabit 7 kg in 7 zile


Salut, am primit pe mail nenumarate cereri de diete rapide, si vreau sa te ajut, insa vreau ca tu sa fii sigur/a ca asta e ceea ce iti doresti, spun asta pentru ca slabirea rapida sau fortata este posibila dar vine cu anumite consecinte medicale.

Inainte sa aplici aceasta dieta de slabire rapida, sau cum spune si titlul dieta e slabit 7kg in 7 zile, vreau sa-mi urmezi pas cu pas sfaturile astfel incat sa treci peste aceste riscuri la care te supui.

A slabi este un proces important. Trebuie sa ai grija sa respecti programul culinar ales. Ideal ar fi sa faci si exercitii fizice in timpul dietei si sa continui cu programul de aerobic/fitness/alergari si dupa aceea.

Totusi, inainte de a te apuca de dieta si dupa ce o termini trebuie sa tii cont de cateva lucruri importante, cum ar fi : 

- trebuie sa bei minimum 2 litri de apa in fiecare zi (alte lichide nu se pun);
- trebuie sa renunti la carnea rosie si ar fi bine sa inlocuiesti painea alba cu cea neagra (din tarate/graham), orezul normal cu cel brun, zaharul normal cu cel brun sau cu miere, pastele normale cu cele din grau dur;
- evita consumul de alcool si de dulciuri;
- consuma cat de multe legume si fructe poti (fara sa le combini cu zaharuri sau aminoacizi).

Daca crezi ca poti respecta cele de mai sus,  putem incepe.


Ziua 1
Inainte de toate, trebuie sa iti faci programul pentru celelalte zile. Ar fi foarte bine daca ai face exercitii cardio si aerobic.
De-a lungul zilei, va trebui sa consumi intre 2 si 2,5 litri de apa.

Nu ai voie sa bei sucuri si nici cafea.
Meniul de astazi este plin de fructe: orice fruct vrei, oricate – cu exceptia bananelor. Este recomandat sa mananci pepene rosu.

Ziua 2
Astazi va trebui sa continui cu exercitiile fizice, chiar daca te simti putin obosita dupa ziua precedenta. Ca sa ai energie pentru aceasta zi, va trebui sa consumi alimente bogate in vitamine si minerale.
Iarasi, va trebui sa consumi intre 2 si 2,5 litri de apa, fara sucuri (mai ales indulcite!) si fara cafea.

Astazi vei avea, la micul dejun, un cartof mare, fiert fara sare (totusi, poti adauga in apa cateva condimente care sa ii dea un gust placut).
In restul zilei vei servi orice legume iti doresti, crude (de preferinta) sau gatite fara ulei sau grasime (legume fierte, inabusite sau facute la cuptor, in staniol sau in punga magica, condimentate dupa plac).

Ziua 3
Astazi probabil vei simti nevoia sa iti echilibrezi nivelul glicemiei, asa ca iti recomand o cana de limonada incalzita - daca ai putea sa o servesti neindulcita ar fi minunat. Daca trebuie neaparat sa o indulcesti, apeleaza la miere sau la zaharul brun si nu exagera cu indulcirea (in mod normal nu ai voie in timpul dietei)!
Continua si cu exercitiile fizice, cat de putin: macar putin stretching, nu iti lasa muschii sa doarma.

Trebuie sa mentii cantitatea de apa consumata peste zi.
Astazi vei putea consuma fructe si legume deopotriva, cu exceptia bananelor si cartofilor. Ideal ar fi sa le servesti crude, daca se poate. Daca vrei sa le gatesti, evita uleiul si grasimile.

Ziua 4
Astazi iti recomand sa faci ceva mai multa miscare, astfel incat si cantitatea de apa consumata sa creasca putin: va trebui sa ajungi la 3 litri de apa.
Vestea buna a zilei este ca poti incepe sa servesti mancare gatita. Pentru astazi, insa, doar un bol cu supa sau ciorba de legume.

De asemenea, poti consuma banane, aproximativ 1 kg de-a lungul zilei.
Pentru mai multa energie si pentru necesarul de proteine si calciu, vei consuma si 3 pahare cu lapte proaspat (eventual degresat).

Ziua 5
Din nou, continua cu exercitiile fizice, chiar daca vei ramane la ceva mai usor.
Trebuie si astazi sa consumi intre 2,5 si 3 litri de apa.

La micul dejun poti servi un ou fiert cu o felie de paine cu tarate si o rosie.
Pranzul va fi o ceasca de orez (gatit fara grasime si fara exces de sare, dar poti adauga alte condimente).
In restul zilei poti consuma inca 5 rosii.

Ziua 6
Astazi poti reveni la cei 2 litri de apa consumati in timpul zilei.
La pranz vei servi inca o ceasca de orez, asemeni celei servite in ziua anterioara.

In restul zilei (micul dejun, cina, gustarile dintre mese – daca simti nevoia) vei servi orice fructe si legume doresti: crude sau gatite (desigur, fara ulei sau alte grasimi).
Cu siguranta ti-ar placea sa te rasfeti, dupa 5 zile de dieta, cu o salada de fructe. Atentie! Fara frisca sau alti indulcitori in afara de miere.

Ziua 7
Va trebui sa consumi nelipsita apa: intre 2 si 2,5 litri.
Astazi vei servi, din nou, o ceasca de orez. Cel mai indicat ar fi sa o consumi in timpul mesei de pranz.
Fructele sunt prietenele tale astazi, asa ca mananca-le pe saturate si variaza-le cat de mult poti.
De asemenea, ai voie sa consumi pe saturate legume, crude sau gatite fara ulei, asa cum te-ai obisnuit deja.
Si nu uita de exercitiile zilnice!
Daca nu iti place sa faci miscare, poti inlocui oricand exercitiile cu metode alternative de ardere a caloriilor. De exemplu, o partida de sex cu finalizare este echivalenta a 30 de minute de aerobic.
Nu uita sa respecti intocmai sfaturile zilnice si sa nu sari pasi astfel vei ajunge sa slabesti 1kg pe zi.

Daca ai intrebari, nu ezita sa-mi scrii in formularul de mai jos.

Numai bine iti doresc si slabire usoara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu